Horalské musli
Jedna z mnoha variací na stejné téma, tentokrát velmi jednoduchá.
Ingredience
- sklenice ovesných vloček s klíčky
- půl sklenice posekaných mandlí (s úspěchem využívám mandlovou drť jako zbytek z mandlového mléka)
- půl sklenice sušeného ovoce – např. hrozinky, nesýřené meruňky, ananas, datle a pod.
- jedna vanička ochuceného biotvarohu (není nutná)
Doba přípravy: 5 minut + noc
Počet porcí: dle množství
Příprava jídla
1 . Všechny ingredience smícháme do jedné misky a přelijeme horkou vodou – vody musí být tolik, aby všechny suroviny byly ponořeny několik milimetrů pod hladinou.
2 . Necháme přes noc ustát.
3 . Ráno s chutí sníme.
Jedná se o zjednodušenou a nouzovou variantu, která je ovšem velmi vhodná při cestách, kdy není k dispozici vařič a síla si snídani vařit. Varianta je také je vhodná pro přípravu dětmi. Je- li to možné, dávám přednost vločkám tepelně upraveným.
Literatura
Doval,Z.: Ájurvédská léčitelská kuchařka. Eko-konzult, Bratislava 2004